Ana içeriğe atla

UNLOST Half Life Şampiyonluğu Gerçekmi? Eski Ortağı Can Tokgöz İle Röportaj



Bir zamanlar Half-Life Oyunun En gözde olan AGM platformunun sahibi Cantuğ Özsoy (UNLOST) ile ortak olan Can "Death" Tokgöz ile güzel Bir Röportaj Gerçekleştirdik...

Röportaj Daha çok Unlost yani eski nickiyle expert olan Cantuğ Özsoyun Youtubede Şampiyon olmadığı idda edilen Videolar Üzerine idi...


"GLForcE": Selamlar abi, AGM de Cantuğ özsoy namıdeğer expertle ortaktın bir zamanlar.. bize kendinden ve ag ortamından bahsedermisin

Can Tokgoz: Selam, Çoğu eski AG oyuncusunun bildiği gibi Cantuğ ile birlikte yıllar boyunca AG Merkezini bir yerlere getirmeye çalıştık. Bir süre sonra ben şahsi sebeplerimden dolayı oyunu bırakmak zorunda kaldım ve yükün tamamını Cantuğ sırtladı. Half-Life oynamaya muhtemelen 2002 yılında başladım. http://Sanane.org ve ardından Sandwaves sunucuları zamanında Life Noobox (Ln) klanında, ardından Death Wish (DW) ve Dark Passage (DP) sonra tekrar DW ile Half-Life hayatımı noktaladım diyebilirim :)

"GLForcE": Peki akıllara gelen sorulardan birini soralım: Cantuğ özsoy nasıl birisi, Half life şampiyonluğu gerçekmi, gerçek ise neden paylaşmıyor?

Can Tokgoz: Cantuğ'un Türkiye Half-Life tarihinde birden fazla şampiyonluğu mevcut. Uzun seneler boyu çeşitli turnuvalar yapıldı, 1on1 turnuvaları, takım turnuvaları,CTF turnuvaları ve bilimum fun mode turnuvaları yaptık. Cantuğ'un çoğunda en az birer şampiyonluğu bulunur. Paylaşılmamasından öte, AGM forumlarını birazcık araştırmak size çok güzel verileri sunabilir. Önemli olan aramayı bilmek :) Tabi ki zaman aşımına uğramış bir sürü dosya mevcut, zamanında bulunan dosya paylaşım sitelerinin çoğu da yasal mevzuatlar gereği kapatıldı. Bu yüzden eski maçlara erişmek zor olabilir. Ama eminim ki hala bilgisayarlarının bir köşesinde veya harici hard-disklerinde bu oyunları tutan oyuncular vardır.

"GLForcE": Peki beraber oynadığınız maçlar varmı, Onları Paylaşabilirmiyiz izleyicilerle?

Can Tokgoz: Cantuğ ile beraber sayısız milli takım maçında, klan maçlarında aynı takımda oynadık. Ben de bulabilir isem eğer seve seve demolarını paylaşacağım. Bildiğiniz üzere DW'nin takım lideri Cantuğ idi ve onunla oynadığımız dönemde yaşadığımız heyecanı çok az kişi yaşamıştır. Tabi bunda da takım arkadaşlarımızın ve rakip oyuncularında payları çok büyüktü. Ziya milli takım maçlarında o dönem yaşadığımız zorlukların başı 128kbps veya 256kbps hızındaki internet bağlantılarımız ile yabancı oyunculara karşı gelmeye çalıştık fakat malesef bağlantı bizi engelledi. Gerçekten Türk HL/AG komünitesinin altın çağlarını yaşadık.

"GLForcE": Peki diğer sorulara geçelim: Youtubede gördüğümüz Cantuğ özsoyun yenilme maçları hakkında düşünceleriniz nedir, o maçlar turnuva maçımı yoksa sırdan bir maçmı? Dust expert maçında banlanma olayı hakkında bilgi verebilirmisiniz?

Can Tokgoz: Yenilmeyecek oyuncu yoktur, her profesyönel oyuncunun galibiyeti kadar yenilgileri de olabilir. Rekabeti tatlı kılanda budur. Cantuğ o maçları oynarken ben çoktan oyunu bıraktığım için bilmediğim bir konu hakkında yorum yapamayacağım. Açıkçası da o maçın demosunu hiç izlemedim.

"GLForcE": Peki expert ile nezaman tanıştınız? agm açma kararı kimin fikriydi nasıl oluştu?

Can Tokgoz: Cantuğ ile tanışmamız 2004 veya 2005 senesine tekabül ediyor muhtemelen. İlk dönem oyuncularından [mtx]Bullemann'ın halihazırda AGTurkiye isimli bir portalı bulunuyordu. Kendisi bayrağı bize devrettikten sonra biz belirli bir süre AGTR olarak, sonra da isim değişikliği ile AGM'yi hayata geçirdik.

"GLForcE": Peki Son bir soru soralım ve sizi fazla yormadan bitirelim : AGM nin tekrar açılmasını Tekrardan Half Life a ilgi duyan oyuncuların toplanıp beraber oyun oynamasını istermiydiniz?

Can Tokgoz: Darısı Half-Life 3'e diyelim :) Saygılar

"GLForcE": Çok Teşekkür ederim Can "Death" Tokgoz :)


UNLOSTUN Eski Maçları Bulundu! : Habere Git

Bitcoin Kazanmanın 5 Farklı Yolu ( CS:GO ile bitcoin kazanın)
Habere Git

Yorumlar

  1. O yeah bıç abi bıç amlost

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orospu çocuğu bütün ciddiyetini bozmuş rapörtajın. Şurada ciddi bir konu anlatılırken senin gibi veled-i zinaların yazdığına bak...

      Sil
    2. Eheuueheueu olaya bak aq

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Please disable your adblock and script blockers to view this page